Az MFB-INGATLANFEJLESZTŐ ZRT.

ÜDVÖZÖLJÜK

 

Az MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt. az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (Alapító) 100%-os tulajdonú leányvállalata, amely a bankcsoport ingatlanfejlesztési projektjeit kezeli. A cég 2002 márciusában alakult  Beszállítói Befektető Zrt. néven, azonban 2012 decemberében a Magyar Cégbíróság bejegyzése alapján névváltozáson ment át, azóta folytatja munkáját a jelenlegi néven.

Az MFB Zrt. ingatlankezelési tevékenységének átalakítása során az MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt. portfóliója kibővült szerepkörrel jelentkezett a piacon, tevékenységi körébe tartozik többek közt az ingatlanok adásvétele, bérbeadás, létesítmény-üzemeltetés, lakáspiac, szállodaipar. Társaságunk feladata, hogy az egyes ingatlanokat nyilvántartsa, jogi, műszaki, ingatlanpiaci státuszának alakulását folyamatosan nyomon kövesse, hasznosításukról vagy értékesítésükről gondoskodjék. Küldetésünk, hogy az Alapító stratégiájába illeszkedő bérbevevői, vagy egyéb hasznosítási szándék és potenciál megléte esetén egy-egy vagyonelemet a végfelhasználó igényei szerinti funkciókra műszakilag és minden egyéb szempontból alkalmassá tegyen, saját forrásai terhére és kockázatára értéknövelő beruházásokat hajtva azon végre; azaz célzottan ingatlanfejlesztési tevékenységet végezzen.

Az MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt. stratégiájának középpontjában aktuálisan az MFB Bankcsoport meglévő ingatlan portfoliójának  kezelése illetve hasznosítása áll, jövőbeni céljaink között szerepel ingatlan portfóliónk bővítese az MFB Zrt startégiai döntéseivel összhangban.

 

A Társaság portfoliójában jelenleg három kiemelt vagyonelem található: a Tatabányai Integrált Közigazgatási Központ ingatlana, a Szalók Holding Zrt. 100% tulajdoni részesedéssel, amely az egerszalóki Saliris Resort Spa & Confenrence Hotelt üzemelteti, valamint a Soproni Diákotthon Kft. amely egy 117 szobás diákotthont tart fent.